Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Daruri de la copii din Germania pentru copii din România – o tradiție de 17 ani a Fundației Hans Lindner
Fundația Hans Lindner  - Sambata, 11 Decembrie 2021

Păstrând tradiția din ultimii 17 ani, școlarii germani din localităţile Arnstorf, Reischach, Eichendorf, Johanniskirchen, Linden, Eggenfelden și Münchsdorf au pregătit din nou cu mult drag și atenție pentru copiii din România câte un cadou de Crăciun colorat și o surpriză, care să le bucure sufletele.

Fundația Hans Lindner s-a alăturat încă o dată inițiativei acestora și a ajutat în organizarea transportului și distribuirea cadourilor, căutând în același timp comunități mici, care sunt departe de drumurile principale și cu greu ajung acolo alte cadouri de acest fel.

Parcurgând o distanță de peste 1.000 km, camionul plin de cadouri care a venit tocmai din Bavaria a ajuns la timp în Satu Mare, astfel în data de 6, 7 și 8 decembrie echipa fundatiei a străbătut județul Satu Mare, ajungând la 780 de copii cu ochi sclipitori din: Homorodu de Mijloc, Homorodu de Jos, Pomi, Borlești, Valea Vinului, Poiana Codrului, Crucișor, Iegheriște.

După  ce pandemia a făcut imposibil ca anul trecut să ajungă în şcoli şi grădiniţe, de data aceasta echipa fundaţiei a putut interacționa direct cu copiii. Chiar dacă temperaturile de afară erau joase, odată ce pachetele au ajuns în școli elementare și grădinițe, copiii le-au primit cu multă căldură, fericire și au adus spiritul sărbătorilor prin colindele cântate.

Aceștia s-au bucurat sub diverse forme de darurile primite: unii le-au îmbrățișat și ridicat în aer, iar alții se vedeau cu greu de cadourile voluminoase, unele fiind chiar mai mari decât ei.  De asemenea, a mai fost posibil să se ajungă cu daruri şi pe la copiii din centrele de plasament ,,Floare Colț’’, ,,Alexandra’’ și ,,Teodora’’, iar revederea cu aceștia a fost una şi mai emoționantă.

Misiunea a fost îndeplinită cu succes, copilașii fericiți au dus acasă cu mare bucurie cutiile de cadouri. Mulți dintre ei au promis să răspundă scrisorilor găsite în pachete, mulțumindu-le expeditorilor pentru surprizele și gândurile bune.

Privind la toate cele întâmplate, organizatorii au ajuns la concluzia că toată lumea se bucură de cadouri, dar poate şi mai mult de o vizită-surpriză sau o colindă cântată împreună. Iar echipa Fundatiei Hans Lindner se alătură cu mare drag initiativelor civice-crestine, menite sa protejeze demnitatea fiecarui om si sa imbratiseze pe cei necajiti sau neglijati.

1651 vizite
Distribuie pe